Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο του περιοδικού EducatioNext - Πρόσκληση κατάθεσης άρθρων για δημοσίευση, μετά από κρίση.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει άρδην, η Εκπαίδευση παραμένει ίσως η μόνη θεσμική διέξοδος της κοινωνίας μας για έναν πολιτισμό κριτικά σκεπτόμενων, δημιουργικών πολιτών, με σωματική, ψυχική αλλά και κοινωνική υγεία.

Το «επόμενο βήμα», ό,τι θα ακολουθήσει στον κόσμο μας, εξαρτάται από τη στάση μας απέναντι στην Εκπαίδευση. Όχι μόνο από τη στάση της κοινωνίας ολόκληρης που οφείλει να αξιώνει δυνατή Εκπαίδευση για τα παιδιά της, με αξίες, ιδανικά και προτεραιότητες αλλά και από τη στάση σύσσωμου του Εκπαιδευτικού Κόσμου, που οφείλει να διατηρήσει το βηματισμό του, λύνοντας πρωτόγνωρα κοινωνικά και πολιτισμικά προβλήματα για τα παιδιά μας.

Το «μετά» (next) της Εκπαίδευσης, είναι ανάγκη να είναι δυναμικό, άμεσο και ειλικρινές, με φωτισμένες και αποτελεσματικές λύσεις, με εμπνευσμένες προτάσεις, με υλοποιήσιμες και προσιτές πρακτικές.

Στην ικανοποίηση των αναγκών αυτών το EducatioNext προτίθεται να είναι κοιτίδα εκπαιδευτικής προσφοράς για το σχολείο, τον εκπαιδευτικό, την κοινωνία. Σκοπεύει να αποτελέσει δεξαμενή ποιοτικών πόρων για την Εκπαίδευση, βασισμένο στη μεθοδολογία και τις αξίες της επιστημονικής σκέψης για την Εκπαίδευση…

 

Εκδότης: «e-Πρωτοβάθμια»
(ISSN:2653-9403). EducatioNext [περιοδικό]
Τίτλος : EducatioNext
Τύπος Μέσου: Μέσω Δικτύου
Συχνότητα Εκδ. 3 φορές το Ετος
Έτος Έκδοσης: 2019
ISSN: 2653-9403
Γενικές σημειώσεις: Εκπαιδευτική Αρθρογραφία
Γλώσσες : Ελληνική (gre)
Ημ/νία Παραχώρησης : 10/01/2019
WWW: http://educationext.gr

Scroll to Top